Menü

​A megfelelő munkavédelmi cipő ismérvei

Napjainkban sok olyan munkahelyi balesetről hallunk, amit meg lehetett volna előzni, egyetlen egyszerű szabály betartásával, ez pedig a megfelelő ruházat viselete. Leginkább a munkavédelmi cipő az, ami ilyenkor az eszünkbe juthat, hiszen a láb az egyik leginkább sérülékeny, főleg a kültéri, fizikai munkák esetében.

A munkavédelmi ruházat ugyan a legtöbb munkahelyen ahol ez szükséges, előírás, de sajnos sokan vannak, akik nem veszik szigorúan ezt a dolgot. Pedig egy építkezésen, vagy egy nehéz gép kezelése közben könnyedén előfordulhat, hogy egy súlyos tárgy esik a lábunkra, és ha nem munkavédelmi cipő az, amit viselünk, lábtöréssel, vagy akár lábunk elvesztésével is fizethetünk érte. Ha elfogadjuk tehát, hogy a munkavédelmi cipő viselése a mi érdekünk, nem kell feltétlenül arra gondolnunk, hogy egy nehéz, órmótlan lábbelivel lesz dolgunk.

A modern munkavédelmi ruházat egyéb darabjaihoz hasonlóan a lábbelik is szigorú teszteken mennek át, amelyek nem csak a védelemről és a biztonságról szólnak, hisz egy munkavédelmi cipő kényelmes, könnyű és esztétikus is lehet egyszerre. Erről a megfelelő anyagok kiválasztása, a formatervezés és a különféle tesztek gondoskodnak, hiszen itt többről van szó, mint egy hétköznapi ruhadarab. Éppen emiatt, mint ahogyan a munkavédelmi ruházat általában is, úgy a cipők is egy minimális szintet kötelező módon el kell érjenek, ami aminőséget illeti.

Szakítószilárdság, csúszásgátlás, vízállóság, időjárási viszontagságokkal szembeni ellenálló képesség, hosszú élettartam, a különböző fizikai és vegyi behatások egyidejű tűrése, kényelem és könnyű tisztíthatóság, ez néhány azokból a jellemző tulajdonságokból, amelyeknek egy átlagosa munkavédelmi cipő jó esetben megfelel. Hogy ezeket a kritériumokat melyik gyártó terméke teljesíti teljes egészében arról persze megoszlanak a vélemények, de vannak olyan jól ismert márkák, amelyek népszerűbbek az átlagnál, és ez minden bizonnyal nem véletlen, hanem hosszú évtizedek tapasztalatainak egyenes következménye.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus

Keresés