Menü

​A munkavédelmi kesztyű hasznos eszköz a munkaadónak és a munkavállalónak egyaránt

A legtöbb veszélyes munkaterületen a munkavédelmi felszerelés, az adekvát ruházat rendkívül fontos. A kötelező módon használt munkavédelmi ruházat egyik leglényegesebb része a munkavédelmi kesztyű.

Számtalan olyan munkaterület van, ahol ennek az egyszerű, de lényeges ruházati darabnak a hiánya súlyos sérüléseket okozna a munkásom számára. Ennek belátásához nem kell másra gondolni, csupán arra, hogy az emberi munka legfontosabb eszköze maga a kéz, amely bizonyos szemszögből nézve egy végtelenül kifinomult szerszám, amely rendkívül változatos munkafolyamatok elvégzésére is alkalmas, így védelme több mint szükségszerű.

A munkavédelmi kesztyű típusai ma már szinte minden olyan szakma képviselői számára elérhetőek, akik a legfontosabb munkafázisokat kézzel végzik. Gumikesztyű, hegesztőkesztyű, ipari védőkesztyű, hőálló kesztyű, vágásbiztos kesztyű, téli védőkesztyű, vegyszerálló kesztyű, villanyszerelő kesztyű, mind-mind egyetlen célt szolgálnak, legfontosabb munkaeszközünk és egyben testrészünk védelmét a szélsőséges körülmények és a károsító behatások ellen.

Ez a védelem pedig nagyon fontos, hiszen egy sérült kéz, azon túl, hogy fájdalmas és akár életre szóló nyoma is maradhat, kiesést jelent a munkafolyamatból, valamint fölösleges bürokratikus terheket is a munkaadó számára, így mindenki jól felfogott érdeke a munkavédelmi kesztyű használata minden olyan munkaterületen, ahol az indokolt és szükséges. A munkavédelmi kesztyű olcsó és megbízható védelem, amelynek minden munkavállaló felszerelésében ott a helye.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus

Keresés