Menü

​Munkaruha választás okosan

A tökéletes munkaruha kiválasztása nem lehet kompromisszum tárgya. Az életünk jelentős hányadát munkával töltjük, így egyáltalán nem mellékes, hogy azt milyen feltételek biztosítása mellett tesszük. A fizikai munkálatok esetében a megfelelő munkaruha kiválasztása komoly jelentőséggel bír.

A minőségi munkaruha legfőbb ismérve a strapabíróság; a fizikai munka során a munkaruha komoly terhelésnek van kitéve, ezért egyáltalán nem mindegy, mennyire erős anyagból készült. De nem elég csupán erősnek lennie; a megfelelő munkaruházatnak védelmet kell nyújtania a különböző vegyi szennyeződésekkel, porral és a hőmérséklettel szemben is. A munkaruha hatalmas szolgálatot tehet a balesetek megelőzésében, azonban ennek az a feltétele, hogy felelősen válasszunk; döntsünk a minőségi munkaruha mellett! Talán kevesen tudják, de a munkaruha megfelelőségét jogszabályok írják elő; jogszabály rendelkezik arról is, milyen esetekben szükséges a munkaruha használata és arról is, milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie.

Természetesen a körülmények függvényében változó tulajdonságokra van szükség, így egyes esetekben a munkaruha körüli kérdések bizonytalanságra adnak okot. Ilyen esetekben érdemes felkeresni a forgalmazót, akik szívélyes segítséget nyújtanak a különféle kérdések megválaszolásában. A munkaruha kiválasztásánál nem hagyatkozhatunk a félmegoldásokra. A silány minőségű termékek nem alkalmasak a különféle munkavédelmi feladatok ellátására, ezért tartózkodjunk ezek használatától! Válasszunk gazdaságosabb megoldást: a kicsit drágább, de nagyságrendekkel jobb minőséget képviselő munkaruhák sokkal tartósabbak, a megbízhatóságukról nem is beszélve... Legyen szó hagyományos munkaruháról, kesztyűről vagy akár lábbeliről, a minőségből ne engedjünk!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus

Keresés