Menü

Hogyan Válasszunk Munkavédelmi Sisakot?

A megfelelő típusú munkavédelmi sisak/védősisak kiválasztásának szempontjai

1) Milyen speciális védelmi képességre van szükségünk?

A védősisakoknál leginkább a védelmi képességek, védelmi funkciók a fontosak. Az alap védősisakok védelmet nyújtanak a leeső tárgyak ellen, kismértékben érintésvédettek, általában 440V-ig. Egyéb speciális védelmi funkció lehet az 1000V feszültség elleni védelem, az olvadt fémek elleni védelem. Az sem mindegy, hogy 3 év vagy 5 év a kihordási idő. A gyártás idejétől számítva ugyanis 3 vagy 5 év múlva mindenképpen cserélni kell a munkavédelmi sisakot.Mindig olvassuk át az adott termék leírását, ahol a fő specifikációk mind szerepelnek.

2) Milyen kényelmi fokozatú védősisakot válasszunk?

A nagy árkülönbségek fő okozója az egyes sisakok ergonómiája kényelmi fokozata. Egyes sisakok jobban szellőznek, kényelmesebb textil sisakkosárral szereltek, jobb formatervűek, emiatt jobban illeszkednek a fejhez, jobb érzés viselni őket. Egyes típusoknál a méret beállítás is sokkal egyszerűbb és kényelmesebb módon, racsnis módszerrel lehetséges. A Kényelmi fokozatok miatt a legolcsóbb Gp3000-es és a drágább Peltor vagy Uvex sisakok között akár 10-szeres árkülönbség lehet.

3) Védősisak kiegészítők.

A legtöbb védősisakhoz lehet különféle kiegészítőket is csatolni. Az arcvédő plexi, vagy rostély, sisak-fültok, egyestípusokhoz sisak-szemüveg. Figyeljünk rá, hogy az adott típussal kompatibilis kiegészítőket válasszuk.

Keresés