Menü

Munkaruha

Munkaruhák nagy választékban, többféle színben, anyagvastagságban, többfajta praktikussági fokozatban.
Rendezés:

Méret választás előtt kérjük tanulmányozza át a Munkaruha mérettáblázatot, amit az ide kattintva talál meg!

Olvassa el Munkaruha Vásárlási Tanácsadó cikkünket, amelyben leírtunk több gyakorlati tanácsot és vásárlási szempontot. Kattintson ide a leírás elvolvasásához!

Munkaruhák

Ebben a kategóriában a különféle általános felhasználású munkaruhákat találja meg. Többféle szín, fazon és ár kategóriából választhat.

A legtöbb munkaruha tszett külön van csomagolva mint kabát és nadrág, emiatt külön is rendelhető. Néhány gazdaságosabb típus, mint például az F&F Be-01 és a Hagyományos melles öltöny csak egybecsomagolva, vagyis teljes öltönyként szállítható.

Bízunk benne, hogy megtalálja az önnek megfelelő Munkaruhát a Protectwear munkaruházat webáruházban.

Munkaruha választékunk

Kínálatunkban megtalálja a hagyományos munkaruha típusok mellett, a speciális körülményekhez tervezett darabokat is. Hűtőházi, saválló, lángálló termékeinkkel is állunk rendelkezésére.

Hideg elleni, jól láthastósági vagy vízálló védőruhákért kérjük látogassa meg a speciális kategóriákat.

Ismertető a munkaruhákról

Lehet akár egy overall, egy kesztyű, vagy egy kötény. Számtalan formában van jelen a mindennapokban, ezért lehetséges az is, hogy a munkaruha mindenkinek mást és mást jelent. Szakmánként és munkahelyenként változik, mégis az egyes munkaruha típusoknak vannak közös jellemzői.

Melyek a különféle munkaruha típusok közös ismertetői?

1. Mindegyik fontos szerepet tölt be a munkafolyamatban, a minőségi munka elengedhetetlen része.

2. A beszerzésük, és biztosítás minden estben (a törvényi szabályozásnak megfelelően) a munkáltató feladata

3. A munkában betöltött szerepét tekintve különféle lehet. Funkcionálhat egyenruhaként, vagy más esetekben a munkaruha egyben védőfelszerelés is.

Munkaruha, mint formaruha

A munkaruha gyakran tölt be uniformis, vagy más nevén formaruha szerepet. Ebben az esetben első sorban az egységes megjelenés biztosítása, amely persze a vállalkozás megítélését is pozitívan befolyásolja. Vannak szakmák, ahol az egységes munkaruha, mint a vendéglátóiparban, az évek alatt bevett szokássá vált. Más területeken uniformizálásnak nincs ekkora hagyománya. Sok esetben a munkaruha szerepe több mint a jó megjelenés biztosítása. A munkaruha a legtöbb esetben hasznos funkciót tölt be. Véd a gyors kopás, vagy a szennyezőségek ellen, sőt egyes esetekben még a sérülések, vagy a komolyabb balesetek ellen is.

Munkaruha, a munkaeszköz

Emellett persze vannak olyan speciális munkakörök, amelyekben a munkavégzés elképzelhetetlen nélküle. Gondoljon csak a tűzoltók által használt munkaruha jelentőségére, vagy egy hegesztő üzem dolgozóinak speciális felszerelésére. Ez, pedig csak egy példa volt, az életben még számtalan olyan helyezet van, ahol a munkaruha viselete elengedhetetlen.

Munkaruha – az anyagok minden előnyével

A munkaruha a fenti funkciókat csak akkor tudja tökéletesen betölteni, ha kialakításakor a különféle anyagok minden előnyét kihasználja. Ezért az egyes típusok alapanyagának a kiválasztásakor elsődleges az adott anyag előnye. Minden munkaruha jól kombinálja az egyes anyagok előnyeit, és azokat az adott szakma igényekhez igazítja. Jó példa erre a tökéletes nedvszívó és szellőző pamut, amelyet sok esetben alkalmaznak. Természetesen a hagyományos anyagok mellett a munkaruha készítésben más a speciális anyagoknak is nagy jelentősége van. Ezeknek a speciális anyagoknak köszönhető, hogy számos munkaruha extrém körülmények között is megállja a helyét. Az egyik ilyen speciális típus a -45°C-ig tökéletesen védő, hűtőkamrákban is alkalmazott védőruha.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő munkaruhát?

Az ideális munkaruha kiválasztása előtt a következőket mindenképp vegye figyelembe:

1. az ideális védőruha tökéletesen és hiánytalanul megfelel a szakma által alátámasztott követelményeknek. Például vegyszerekkel történő munka esetén saválló, hegesztéshez lángálló típus szükséges

2. fontos továbbá, hogy a munkaruha minőségi legyen. Sok mozgás és erőteljes munkavégzés esetén az erősebb, strapabíróbb anyag sokkal tovább tart.

3. a kiválasztásnál mindig fontos a méret megválasztása. A méretet mindig pontosan válassza ki, hiszen mind a túl kicsi, mind a túl nagyméretű munkaruha kellemetlenségeket okozhat. Az is hasznos, ha tudunk még egy extra ruha réteget alávenni.

+1 tipp - Egyéniség a szabványban: Ön kitűnhet versenytársai közül egyedi megjelenésű munkaruhával. A szabványos öltözék könnyen az Ön egyedi ismertető jegyévé válhat, hiszen a felülete nem felétlenül csak a foltoknak, szennyeződéseknek adhat helyet, hanem az Ön cége logójának, jelmondatának, elérhetőségének. 

A darab, amelyet hord tényleg egyesítse a kényelmeset a hasznossal. Kerülje el a kellemetlen meglepetéseket és a baleseteket. Mindig legyen kéznél a megfelelő munkaruha.

Munkaruha méret és védelmi képesség táblázatok

Munkaruha tájékoztató leírások

Keresés