Menü

Védőkesztyű típusok

Védőkesztyű típusok

 

Bőr védőkesztyűk

 

Bőr védőkesztyűk anyagai:


- Színbőr:
 Előnyök: fogásbiztonság, kényelem és a tapintás finomítása.

 - Hasítékbőr:  Előnyök: megerősített kopásállóság, nehéz munkákhoz alkalmas.

 

Bőr fajták:

 - Marhabőr (Színbőr és hasíték): Rugalmasság, fogásbiztonság, jó kopásállóság és szakítószilárdság

Sertésbőr (Színbőr és hasíték): Nagyon jól szellőzik a porózus szerkezetének köszönhetően. Lágyabb és rugalmasabb nedves munkakörülmények mellett.

Kecskebőr (Színbőr): Nagyon nagy rugalmasság, finom munkafolyamatoknál használt, nagyon jó kopásállósága lehet a bőr vastagságától függően.

Birkabőr (Színbőr): Rugalmasság és fogásbiztonság

 

Műanyag védőkesztyűk

Műanyag védőkesztyűk anyagai:

- Latex: Rugalmas, elasztikus, vízálló. Ellenáll savaknak, lúgoknak, ketonos oldószereknek.

Nitril: Nagyon jó kopásállóság, átlyukasztással szembeni ellenállás, kevésbé hőérzékeny. Taszítja az olajokat, zsírokat, ellenáll aromás oldószereknek acetátoknak.

Neoprén: Nagyon jó kopás és hőállóság. Taszítja az olajokat, a zsírokat, a szénhidrogéneket. Ellenáll savaknak, lúgoknak, Ketonos oldószereknek.  Agresszív, vegyi környezetben alkalmazható. 

PVC: Jó mechanikai és hideggel szembeni ellenállás, taszítja a savakat, szénhidrogéneket. Agresszív vegyi környezetben használható.

Poliuretán: Mindig alapra mártott. Jó kopásállóság és szakkítószilárdság. Mikropórusos és nagyon rugalmas. Nagy érzékenység. 

 

Alapra mártott kesztyűk:

Pamut - természetes szál: Egyedülálló kényelem, Kiváló nedvszívó, szigetelő képesség.

Poliamid - szintetikus szál: Húzóerő ellenállás és kopásállóság, Rugalmasság és formatartó képesség, Mosható.

Poliészter - szintetkus szál: Húzóerő ellenállás és kopásállóság. Lehetségesa pamuttal való egyesítés a kényelem javítására.

Kevlar: para-aramid szál: Hő és vágásállóság, 425 és475 fok között szenesedik, Önoltó, Kellemes tapintási érzet és nagy fogásbiztonság, mosható.

Taeki: nagyon tartós polietilén szál: Új szintetikus szál egyedülálló mechanikai tulajdonságokkal, kopás és vágásállóság.

 

Nem alapra mártott kesztyűk:

A formát közvetlenül belemártják az anyag medencébe. A kesztyű ezáltal nagyon rugalmas lesz, és nagy fogásbiztonságot biztosít. 

Típusok:

- Bolyhozott: kézre dolgozás pamut részecskék elhelyezésével: Kellemes viselési érzetet ad, csökkenti az izzadást, megkönnyíti a fel és levételt.

Klórozott: készre dolgozás előtta kesztyű klóros vízben történő mosásával: Bársonyos érzetet nyújt, csökkenti az izzadást, megkönnyíti a fel és levételt.

 

Eldobható kesztyűk típusai:

- Púderezett: készre dolgozás púder elhelyezésével: Kellemes viselési érzetet ad, csökkenti az izzadást, megkönnyíti a fel és levételt.

- Púdermentes: készre dolgozás a kesztyű klórozott vízben történő mosásával: Bársonyos érzetet nyújt, csökkenti a latex proteinek allergén hatását.

Keresés