Menü

Hogyan Válasszunk Védőszemüveget ?

Bővebb információk a szűrő lencse típusokról és védelmi képességekről: Kattintson a linkre

 

A megfelelő típusú Védőszemüveg kiválasztásának szempontjai

1) Milyen típusú Védőszemüveget válasszunk?

A védőszemüvegeknek 2 nagy eltérő csoportja van: a száras, hagyományos szemüvegek típusok, valamint a gumipántos, sokkal szorosabb illeszkedést lehetővé tevő szemüvegek. Amennyiben vegyszerek, porok és apróbb szemcseméretű részecskék jelenlétében végzett munka esetén a gumipántos szemüvegeket, köszörülés, hegesztés, és egyéb száraz, kevésbé poros munkák esetén száras szemüvegeket javaslunk.

2) Milyen lencséjű Védőszemüveget válasszunk?

Először azt döntsük el, hogy szükséges-e fényszűrés. Uv sugárzás elleni védelmet a víztiszta lencséjű szemüvegek is nyújtanak, a sötét lencsék fényszűrő osztályát 1-4 szintekre sorolják. Amennyiben erős fényben dolgozunk sötétített szemüvegeket célszerű választani. Többféle sötétségű szürke lencse közül is lehet választani, valamint egyéb színekben is mint a barna, kék, piros/narancs. Kevés fény esetén, pl hajnali, vagy esős időben történő munkavégzéshez sárga üvegű szemüvegeket ajánljuk, mivel ez a szín felerősíti a fényhatásokat, így jobb érzékelést tesz lehetővé.

3) Milyen speciális védelmi képességre van szükségünk?

A védőszemüvegek leírásában benne vannak a speciális védelmi képességek is, ezeket minél alaposabban tanulmányozzuk át. A következőkben részletezett jelölések pedig szerepelnek a védőszemüveg lencséjén is gravírozva. A mechanikai védelem osztálya S-F-B-A lehet, az S jelenti az alap védelmet, a B-A pedig a legmagasabb védelmet. A páramentes bevonatot az N, a karcmentes bevonatot a K, a -5 és +55 fok között hőállóságot a T jelölés jelenti. A termék részletes leírása szövegesen is tartalmazza a védelmi képességek leírását.

4) Milyen ár kategóriájú Védőszemüveget válasszunk?

Az olcsóbb szemüvegek általában egyszerűbb kialakításúak, kevésbé kényelmesek, míg a drágábban a kényelmen kívül erősebb anyagokból készültek, és tartósabbak is. Azt tudjuk javasolni, hogy amíg csak alkalmanként néhány percre kell védőszemüveget viselnünk, akkor elég egy olcsóbb típus is, de ha egész műszakban ezt kell viselnünk akkor megéri egy jobb minőségű szemüveget választani.

Keresés