Menü

Munkaruházat

A Munkaruházat kategóriában sokféle munkaruha, munkaruha kiegészítő, speciális védelmi képességű védőruha, emellett téli ruházat közül választhat. 
Munkaruha Munkaruha
Általános funkcionalitású munkaruha együttesek, illetve kabátok, derekas és kantáros munkanadrágok.
Élelmiszeripari Munkaruha Élelmiszeripari Munkaruha
Fehér színű anyagból készült könnyen tisztítható munkaruhák, valamint vendéglátó ruházatok.
Téli Munkaruha Téli Munkaruha
Hideg ellen védő béléssel ellátott kabátok, nadrágok és overálok.
Hőálló védőruha Hőálló védőruha
Lángálló, hegesztő és tűzálló védőruhák.
Jól láthatósági munkaruha Jól láthatósági munkaruha
Fényvisszaverő csíkkal ellátott és/vagy fluoreszkáló sárga/naranncs színű munkaruhák
Vágásbiztos védőruha Vágásbiztos védőruha
Lánckötények, lánckesztyűk, motorfűrészes ruhák.
Vegyszerálló Védőruházat Vegyszerálló Védőruházat
Por és vegyszerálló védőoverallok
Esőruha Esőruha
Víz és szélálló esőkabátok, orkán overálok
Vízálló Munkaruházat Vízálló Munkaruházat
Teljesen vízálló gumi kabátok, gumicsizmával egybeépített kertésznadrágok
Téli Ruházat Téli Ruházat
Pulóver, mellény, Átmeneti és Téli kabát alkategóriák
Biztonsági őr ruha Biztonsági őr ruha
Fekete pulóver, mellény, oldalzsebes nadrág, pilótazseki.
Munkaruha kiegészítő Munkaruha kiegészítő
Térd és izület védők.
Sapka Sapka
Baseball és téli sapkák

Méret választás előtt kérjük tanulmányozza át a Munkaruha mérettáblázatot, amit az ide kattintva talál meg!

Olvassa el Munkaruha Vásárlási Tanácsadó cikkünket, amelyben leírtunk több gyakorlati tanácsot és vásárlási szempontot. Kattintson ide a leírás elvolvasásához!

A Munkaruházat

főkategóriában sokfajta munkaruhát, védőruházatot talál. Kínálatunkat úgy csoportosítottuk, hogy a felhasználás és védelmi képesség szerint más-más kategóriába kerüljenek. Bízunk benne, hogy ezzel a csoportosítással könynebben meg tudják találni a megfelelő munkaruházatot.

Az al-kategóriák leírása röviden:

 • Munkaruha: Általános funkcionalitású munkaruha együttesek, illetve kabátok, derekas és kantáros munkanadrágok.
 • Élelmiszeripari Munkaruha: fehér színű anyagból készült könnyen tisztítható munkaruhák, valamint vendéglátó ruházatok.
 • Téli Munkaruha: hideg ellen védő béléssel ellátott kabátok, nadrágok és overálok.
 • Hőálló védőruha: Lángálló, hegesztő és tűzálló védőruhák.
 • Jól láthatósági munkaruha: Fényvisszaverő csíkkal ellátott és/vagy fluoreszkáló sárga/naranncs színű munkaruhák
 • Vágásbiztos védőruha: lángkötények, lánckesztyűk, motorfűrészes ruhák.
 • Vegyszerálló Védőruházat: por és vegyszerálló védőoverallok
 • Esőruha: víz és szélálló esőkabátok, orkán overálok
 • Vízálló Munkaruházat: teljesen vízálló gumi kabátok, gumicsizmával egybeépített kertésznadrágok
 • Téli Ruházat: Pulóver, mellény, Átmeneti és Téli kabát alkategóriák
 • Biztonsági őr ruha: fekete pulóver, mellény, oldalzsebes nadrág, pilótazseki.
 • Munkaruha kiegészítők: térd és izület védők,
 • Sapkák: baseball és téli sapkák

Tájékoztató a munkaruházatokról

A munkaruházatok nagy igénybevételre tervezett, erős anyagból, és minőségi munkával készült ruházatok. A különböző típusú védőruházatok védelmet nyújtanak a mechanikai hatások, szennyeződések, porok, vegyszerek ellen. A kialakításuk, színösszeállításuk és dizájnjuk lehetővé teszi munkás formaruhaként történő alkalmazásukra is.

A munkához jó felszerelésre van szükség.

Ezért épp olyan fontos a profi szerszám, mint a megfelelő munkaruházat. Másfelől a végeredmény mellett, a munkafolyamat közbeni balesetek, sérülések kivédése, az emberi élet megóvása végett kap kiemelkedő szerepet napjainkban a megfelelő munkaruházat.

Törvénnyel a tisztes munkáért, az életekért.

A munkaruházat jelentőségét az is nagyban mutatja, hogy a biztosítását napjainkban már törvény szabályozza. A Munka Törvénykönyve részletesen körüljárja és szabályozza a munkaruházat kérdését. Jó példa ez arra, hogy a munkaruhának az életben milyen fontos szerepe van, és hogy milyen fontos a megfelelő védőruházat.

Munkaruházat - nincs helye a félmegoldásoknak

Bizonyára mindenhol azt hallja, milyen fontos a megfelelő munkaruházat, és ez nem véletlen. Ahogy egy autószerelő is profi emelőt használ, a festő sem temperával festi ki a szobát, vagy ahogy Ön is mindig a megfelelő eszközökkel, felszereléssel dolgozik, úgy a munkaruházatnál is szükség van a profi megoldásra. Ne elégedjen meg a félmegoldásokkal. Egy nagyon hasonló mellény, egy majdnem olyan overall, vagy egy kicsit elértő kesztyű, a nem megfelelő minőség nem garantál olyan biztonságot, mint egy valóban professzionális termék. A majdnem ütésálló, az épphogy csak nem vízálló ruházat, vagy majdnem szigetelt cipő – vagyis a nem profi munkaruházat következményei felbecsülhetetlenek.

A védőruházatnál is, mint minden szerszámnál, berendezésnél, amelyeket munkája közben használ, fontos, hogy ne csak megfelelő, de hiánytalan is legyen. Fontos, hogy minden helyzetben a legjobb minőségű védje az Ön testi épségét, bizonyos esetekben szó szerint az életét. Ne várja meg a félmegoldások végeredményét, használjon mindig legkiválóbb minőségű munkaruházatot.

Védelem a mindennapi munka folyamán

A munkaruházat a mindennapi munka szerves része, pont úgy, mint egy szerszám, egy munkaeszköz. Nem lehet elhanyagolni akkor se, ha esik, ha fúj, vagy ha épp rekkenő a hőség. Hiszen a megfelelő és hiánytalan felszerelés nélkül kellemetlenségek érhetik. Hiányának veszélyei Igen, a megfelelő munkaruha és a megfelelő védő felszerelés hiánya a legsúlyosabb esetben akár emberéletet is követelhet. Persze általában csak kisebb sérüléseket, horzsolásokat okoz a munkaruházat hiánya, mégis inkább élvezze a megfelelő munkaruha előnyeit, mintsem a hiánya miatt bosszankodjon.

A munkaruházat előnyei

A legfőbb előnye, hogy akár az életét is megmentheti! Ez persze kivételes eset, de a professzionális munkaruházatnak a mindennapi munka folyamán is sok hasznát veheti. Kényelem: a munkaruhák úgy vannak kialakítva, hogy az a munkavégzés közben kényelmes legyen. Az ideális darab nem túl feszes, és nem is túl bő. A komfortos munkavégzés érdekében azt kell a választásnál szem előtt tartani, hogy meglegyen a megfelelő mozgási szabadság, illetve igény esetén a védőruha alá lehessen venni 1-1 plusz alsóruházatot, vagy pulóvert. Kialakításának köszönhetően nincsenek felesleges részek, minden munkaruházat a praktikumot helyezi előtérbe. Mindig az adott foglalkozás, munkahely és az Ön igényeihez alkalmazkodik. Színben és kialakításban is. A munkaruházat megóvja saját ruháit a szennyeződésektől – ugye Ön sem szeretné, ha a kedvenc, vagy az új cipője, ruhája lenne festékes, olajos, szakadt, vagy használódna el munka közben.

Az elfogadott munkaruházat

Mindenki mást ért munkaruházat alatt, hiszen az egyes szakmák, szakterületek más és más típusokat igényelnek. Eltérő igénye van egy autószerelőnek, mint egy festőnek, egy művezetőnek, egy hentesnek, vagy egy tűzoltónak. A lényeg mégis mindig az, hogy a munkaruházatuk hiánytalan legyen. A különféle darabok az egyes munkahelyek sajátossághoz illeszkedően vannak kialakítva, és azok egyedi igényeihez illeszkednek. Találakozhatunk olyan munkaruhával, amelya a kopás, más a hő ellen véd. Egyes védőruházatok univerzálisak, több szakmában is alkalmazhatók, mint például a csúszásmentes cipő, vagy egy praktikusan kialakított overall. Ezzel szemben több olyan védőruha is elérhető, amelyek kifejezetten speciálisak.

Különleges veszélyességű helyzetekhez speciális munkaruházat szüjkséges. A magas veszélyekkel járó foglalkozásokhoz olyan darabokra van szükség, amelyek az extrém helyzetekben is megállják a helyüket, megóvják testi épségét. A fényvisszaverő, a hőálló, a vágás biztos, tűzálló, a por-, és vegyszervédelmet biztosító munkaruházatok olyan extrém körülmények között is alkalmazhatók, amelyekben a megfelelő felszerelés elengedhetetlen. Az emberi figyelmetlenség, vagy egy véletlen, egy nem várt fordulat bármikor előfordulhat, de nem kell, hogy mindig tragédiába torkolljon. A katasztrófa elkerülhető, megelőzhető a megfelelő munkaruházattal. Azért, hogy Önnel, és kollégáival ez sohase történhessen meg, mindig szenteljen kiemelkedő figyelmet erre a munkaeszközre.

Önnek teljes a munkaruházata? Ne várja meg, amíg már késő lesz. Legyen mindig az előírásoknak megfelelő, jó minőségű és hiánytalan – ne kockáztassa testi épségét, egészségét, életét. Ellenőrizze munkaruházatát és pótolja a felszereléséből a hiányzó cikkeket.

Munkaruházat méret és védelmi képesség táblázatok

Munkaruházat tájékoztató leírások

Egyszerhasználatos munkaruházat tájékoztató leírások

Védőruházat a Protectwear-től: kattintson!

Keresés