Menü

​A megfelelő munkavédelmi kesztyű kiválasztása

A munkavégzés során szükségünk van olyan termékekre és ruházatra, amelyek hatékonyan megvédenek bennünket a külső behatásoktól és lehetővé teszik a kényelmes és biztonságos munkavégzést; számos munkafolyamat elképzelhetetlen lenne megfelelő munkavédelmi kesztyű használata nélkül. A munkavédelmi kesztyű kínálatban számos különböző termék található, azonban ezek közül választani nem minden esetben egyszerű feladat.

Természetesen a munkafolyamat határozza meg, hogy milyen típusú munkavédelmi kesztyűre van szükség; egyes esetekben elengedhetetlen a saválló kivitel, máskor a hőállás a legfontosabb szempont, néha pedig a mechanikus védelem érdekében használjuk őket. Alapvetően három különböző munkavédelmi kesztyű típust különböztetünk meg. A legismertebbek a bőr alapanyagból készített termékek, amelyek számos különböző területen kiválóan alkalmazhatók. Alkalmasak nagy igénybevételre is, igazán strapabírók és kiváló komfortérzetet biztosítanak. Túlzás lenne azt állítani, hogy minden területen tökéletesen megfelelőek, de a finom tapintást megkövetelő feladatokat kivéve szinte minden területen alkalmazásra kerülnek.

A textil munkavédelmi kesztyűk sokrétű felhasználást és kényelmes fogást tesznek lehetővé. Számos területen kiválóan alkalmazhatók. Az úgynevezett mártott munkavédelmi kesztyű legfőbb előnye a tökéletes illeszkedés, ennek köszönhetően kiváló mechanikai tulajdonságokkal és szinte tökéletes fogáskészséggel rendelkezik a pontos munkavégzés érdekében. Az általános gumikesztyűk a legáltalánosabb feladatok elvégzésére is alkalmasak. Ezeket gyakran választjuk a fürdőszobai és konyhai műveletekhez, hiszen könnyen használható, tökéletesen vízállóak és olcsók.

A gumikesztyű kínálatban megtalálhatók a vegyszerálló termékek is; ezek elsősorban akkor jelentenek remek választást, ha savas vagy lúgos környezetben kell dolgozni. A munkavédelmi kesztyű kínálatban megtalálhatók az ipari védőkesztyűk, amelyek jelentős védelmet szolgáltatnak a különböző mechanikai behatásokkal, vágásokkal és ütésekkel szemben. Ezek rendszerint vastag bőrből vagy kombinált anyagból készülnek. Az ipari védőkesztyűk külön csoportját képezik azok a termékek, amelyek vágásbiztos és hőálló kivitelben készülnek; számos munkafolyamat megköveteli az ilyen munkavédelmi kesztyű használatát. Mindezek mellett különböző téli védőkesztyűket, mártott szerelőkesztyűket, hegesztő- és villanyszerelő kesztyűket is találunk a protectwear.hu árukínálatában.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus

Keresés